Geslaagde netwerkdag voor SMG en AVOK bij ROC Friese Poort

Pulicatiedatum 23-11-2017

Consortium Beroepsonderwijs organiseerde samen met ROC Friese Poort in het Centrum Duurzaam in Leeuwarden op 16 november een landelijke netwerkdag voor ROC’s die de opleidingen SMG en AVOK verzorgen.

Na het welkomstwoord door Jan Stavast, manager Bouw van ROC Friese Poort, was er een inspirerend programma. Zo’n dertig aanwezigen kregen een rondleiding door het Duurzaam Doen Huis. Het Duurzaam Doen Huis biedt studenten en bedrijven de mogelijkheid om te werken met de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. Het huis geeft je inzicht hoe je iets aan duurzaamheid kunt doen, wat het kost en wat het oplevert. ROC Friese Poort geeft hier trainingen aan studenten en bedrijven over de gebruikte technieken.

Praktijkruimte onderhoud en verbouw

Ook was er een rondleiding door de praktijkruimte van de Onderhoud en Verbouw-afdeling.

"Geweldig om te zien hoe ROC Friese Poort daar in vier jaar tijd een geweldige ruimte heeft geschapen, geënt op de beroepstaken van het Consortium. Een echte uitdagende leeromgeving waar studenten direct in hun opleiding kunnen starten met authentieke beroepsopdrachten", meent onderwijsadviseur Luc Fine (Consortium).

De aanwezige collega’s van een achttal ROC’s waren onder de indruk en hebben veel ideeën en informatie opgedaan voor hun eigen onderwijs.

Defensieopleiding Vught

Na een heerlijke lunch met streek gebakken broodjes volgde een uitleg door Ger Wolfs van het Techniek College Rotterdam over de nieuwe praktijkopleiding voor defensie in Vught. Hier komen op den duur echte Forward Operating Bases (FOB’s) (vooruitgeschoven militaire basiskampen) waar de VEVA-leerlingen kunnen oefenen.

Nieuw Consortium-examen SMG

Luc Fine gaf een toelichting op het nieuwe Consortium-examen voor SMG. Dit examen ligt op dit moment ter goedkeuring bij de ESMEI. Naar verwacht is dit examen eind januari beschikbaar op de site van de ESMEI.

ROC Friese Poort werd ontzettend bedankt voor de goede verzorging en het hartelijke welkom namens alle aanwezige collega’s.

Foto-impressie door Olga de Ridder

 

Foto’s: Olga de Ridder, ROC Friese Poort