Take Care – Zorgt voor een vernieuwd Zorg en Welzijn

Pulicatiedatum 29-01-2019

Uitgeverij Malmberg introduceert Take Care, een nieuwe methode voor zorg en welzijn die aansluit bij de huidige beroepspraktijk. Take Care sluit volledig aan bij de nieuwe kwalificatiedossiers, is ontwikkeld op basis van de nieuwe Zorgwet en de veranderingen die deze met zich meebrengt in het werkveld.

Logo_MalmbergSanoma_RGB

Werken in de zorg- en welzijnssector verandert snel. Je studenten leren dat de cliënt centraal staat. We doen dit op een zo praktisch mogelijke manier, waarbij studenten vooral zélf aan de slag gaan. Op basis van de verdere integratie tussen zorg en welzijn is de dubbelkwalificatie Maatschappelijke zorg / Verzorgende IG ontwikkeld.

We zetten studenten aan tot nadenken, uitvinden en doen. Mbo- studenten zijn doeners en daarom staat de praktijk centraal. Zo zijn er leeropdrachten, praktijkopdrachten, samenwerkingsopdrachten, skills-trainingen en oefeningen voor sociale- en communicatieve vaardigheden. Natuurlijk is er theorie en ook hierin maken we een directe koppeling met de praktijk.

Maximale ondersteuning voor de docent
Voor alle thematische modules zijn er uitgebreide handleidingen en presentaties (powerpoints) die je als docent kunt gebruiken voor en tijdens de les. Er zijn klassikale instructies voor de leeropdrachten en er is een rijk gevulde bibliotheek met extra achtergronden en audio- en videomaterialen. Oftewel, we ondersteunen je volop om op een afwisselende, praktijkgerichte én leuke manier les te geven.

De kenmerken van de Take Care methode:

  • Actuele inhoud
  • Cliëntcentrale benadering
  • Ontwikkeld met de dubbelkwalificatie MZ-VZ en combinaties van opleidingen als uitgangspunt
  • Activerende werkvormen
  • Flexibel in te zetten
  • Uitgebreide ondersteuning voor de docent