Tweedaagse Laboratoriumtechniek 2019

Pulicatiedatum 09-04-2019

Op dinsdag 19 en woensdag 20 maart werd de jaarlijkse Tweedaagse Laboratoriumtechniek georganiseerd in hotel Mennorode.
Met een grote groep enthousiaste geïnteresseerden gingen we twee dagen hard aan het werk. 

De eerste dag stond in het teken van de didactiek van de projectwijzers. Hiervoor heeft de ontwikkelgroep een nieuw servicedossier ontwikkeld. In het servicedossier worden per thema de uitgangspunten bij de PW's toegelicht en geconcretiseerd. Nieuwe onderwijskundige inzichten zijn uitgewerkt en leiden tot tal van tips voor de dagelijkse lespraktijk. Op de eerste dag gingen 75 deelnemers aan de slag met de thema's:

  • Samenwerkend leren en zelfregulatie
  • Het geven van feedback
  • De 4C/ID blauwdruk bij de PW's
  • Ontwikkelingsgericht beoordelen

's Avonds gaven deelnemers gerichte feedback op de producten en gingen zelf aan de slag om projecttaken interessanter te maken. De presentatie van Web for Classrooms (WizeNoze) mocht rekenen op bijval en de wens om dit voor de scholen te operationaliseren.

myposter_collage_20190408

De tweede dag stond de uitvoering van de eerste landelijke examens centraal. Deelnemers formuleerden criteria voor een goede procesgang rondom het borgen van complexiteit en niveau van de examens én van de implementatie van de examens in de beroepspraktijk. De ingediende knelpunten kwamen uitgebreid aan bod. Een aantal scholen toonden hun 'good practices' en uiteraard was er een training over examengericht beoordelen. De deelnemers hebben weer veel ideeën uitgewisseld en de constructeurs gaan aan de slag om voor een aantal problemen een oplossing te zoeken en de opbrengsten van de dag te verwerken.

We kijken terug op een geslaagd evenement.

Wilt u meer informatie over de producten voor laboratoriumtechniek? Neem dan contact op met uw consulent beroepsonderwijs.