WorldSkills Kazan 2019

Het Consortium is trots op deze studenten die een geweldige bijdrage aan deze wedstrijd hebben geleverd. Een prachtig voorbeeld van het propageren van beroepsonderwijs dat de oriĆ«nterende leerling/student helpt bij het maken van een keuze.

Teamnl heeft op het WK voor beroepen, WorldSkills Kazan 2019 dertien medals of excellence behaald. Geen goud, zilver of brons, maar wel 13 mbo'ers die boven de 700 punten hebben gescoord. Met Jasper Olthuis, electrotechnicus gebouwen, van het Deltion College als best of nation. Gefeliciteerd! Prima prestatie en goed vakmanschap tonend. Nederland en het (v)mbo mag trots zijn. In een veld van 1600 deelnemers is het ook supermoeilijk om een van de drie medailles per beroepsrichting te winnen.

Een troost; Miryanne Ruijs vmbo-leerling van het Fioretti College uit Veghel won bij de Skills Juniors demonstratiewedstrijd restaurant service een bronzen medaille. Met dank aan alle deelnemende vmbo- en mbo-scholen, docenten, experts en het bedrijfsleven, ouders en supporters die onze (v)mbo'ers hebben ondersteund en meegeleefd hebben. Super. 13 is eigenlijk een geluksgetal!