E-learning verplaatsingstechnieken – toegankelijk via Digibib

Ook bij de start van het nieuwe schooljaar zal onderwijs op afstand deel uitmaken van het aanbod in de opleidingen zorg en welzijn. De e-learning ‘Verplaatsingstechnieken’ is hier uitermate geschikt voor.

Het digitale lesmateriaal bestaat uit video’s waarin handelingen en transfermogelijkheden door de zorgvrager en zorgverlener worden uitgevoerd. Bovendien worden de belangrijkste aandachtspunten nog eens apart toegelicht via tekst en getoond met foto’s.

Bij deze fysiek veilige & respectvolle transfertechnieken neemt het element haptonomie een prominente plaats in.

Eind vorig schooljaar heeft onze vakgroep "Verplaatsen" de training gevolgd bij Tinie Hake. Dit was een inspirerende en zeer leerzame ervaring. Tinie is een zeer bevlogen en gepassioneerde trainster die de haptonomische benadering van het verplaatsen in de Zorg haarfijn weet over te brengen. Wij zijn dan ook meteen met deze technieken aan de slag gegaan met onze studenten. Als ROC Rijn IJssel willen wij het beste voor onze studenten. Dit betekent zonder kracht en op de juiste manier zorgvragers te verplaatsen zonder dat onze zorgverlener, lees student, overbelast wordt. Wij raden dan ook iedereen aan om de trainingen te volgen van Transfersbelicht.

Raoul Willems

Het complete aanbod lesmateriaal bestaat uit de volgende tien modules

  1. Basisprincipes

6.     Bedtransfers, verplaatsen binnen de grenzen van het bed

  1. Stoeltransfers

7.     De gevallen cliënt overeind helpen

  1. Bedtransfers, in en uit bed

8.     Tilliften

  1. Bedtransfers, kantelen

9.     Steunkousen aan- en uittrekken

  1. Glijzeilen

10.   Overige handelingen

 

U vindt de uitgaven in de productcatalogus van Digibib:

‘Uitgaven Transfers belicht’

Ook voor uzelf als thuiswerker is het van belang om de juiste voorwaarden te scheppen om ergonomisch verantwoord te werken.

U kunt het webinar hierover terugzien op https://www.itsdigibib.nl/opgenomen-webinars-1

Heeft u inhoudelijke vragen over het product, neem dan contact op met mevr. Tinie Hake: info@transfersbelicht.nl of kijk op www.transfersbelicht.nl

Heeft u een vraag rondom de toegang, neem dan contact op met icthelpdesk@consortiumbo.nl

TransferbeLicht