Nieuws vanuit de ontwikkelgroep MKE / Smart Technology

Het Consortium Beroepsonderwijs gaat voor Smart Technology volledig nieuw interactief lesmateriaal maken in de vorm van een volledig nieuwe leerlijn Smart Technology.

Nieuw ontwikkelteam Smart Technology
Veel scholen bieden deze leerlijn aan en ontwikkelen nu zelf het lesmateriaal. Dat is veel werk en vaak een extra belasting voor het docententeam.
Daarom zijn we nu bezig om een nieuw ontwikkelteam samen te stellen. Als de namen definitief bekend zijn, zal ik u via een nieuwe nieuwsbrief hiervan op de hoogte brengen. 

'Projectwijzer 0' biedt overzicht
Veel opleidingen bieden Smart Technology aan. Met behulp van 'de projectwijzer 0' krijgt u een overzicht van de inhoud van al het lesmateriaal en de borging hiervan met het kwalificatiedossier Technicus engineering.
Het geeft een overzicht van alle opdrachten. Hieruit kan naar hartenlust “geshopt” worden. Met andere woorden: wat kunt u gebruiken in uw Smart Technology leerlijn en hoe is dat dan geborgd? Dus een volledig modulaire opbouw, waar u tevens uw eigen materiaal in kunt passen.

Wilt u meedenken over Smart Technology voor toekomstig technisch beroepsonderwijs?
Daarnaast zijn nog op zoek naar docenten of mensen uit het bedrijfsleven (Vrienden van (v)mbo Techniek) die plaats willen nemen in de klankbordgroep, zodat we dicht bij de behoeften en wensen van de scholen blijven. Mocht u geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan de klankbordgroep? Neem dan met mij contact op. Dit mogen docenten en managers zijn, maar ook mensen uit het bedrijfsleven (Vrienden van (v)mbo Technniek).

Meer informatie kunt u vinden in de volgende webinar gegeven op onze Landelijke Onderwijsdagen Techniek in mei 2020. 

Met vriendelijke groet,

Cees Bak
Consulent Beroepsonderwijs en Ontwikkelteamleider MKE / Smart Technology

Tel. 06 - 10977735
cbak@consortiumbo.nl