Eindejaarsgroet

Het afgelopen jaar heeft ons samenleven een behoorlijke beperking opgelegd. Door een pandemie verdween het spontane en zorgeloze in onze samenleving. We konden elkaar niet meer treffen op de wijze die we gewend waren. We moesten afstand houden want het virus waarde rond. Sommigen werden getroffen door het Coronavirus en werden zwaar ziek of erger. Je wilt dan een arm slaan rond de schouders, maar dat behoort niet tot de mogelijkheden. We moesten het houden bij een welgemeende steunbetuiging.

We hebben elkaar het afgelopen jaar nauwelijks fysiek kunnen treffen, lastig voor een organisatie waarbij het organiseren van een gezond netwerk tot de doelstellingen behoort. Natuurlijk heeft de digitale snelweg hulp geboden, werkzaamheden hebben een weg gevonden. Helaas was het niet altijd ideaal.

Binnen de scholen is de invloed van Corona groot. Geen fysieke interactie tussen leerlingen/studenten en docenten, maar digitaal aan de slag. Daar waar haalbaar zijn (digitale) aanpassingen gedaan en helaas was er ook uitval van activiteiten. We hebben geprobeerd u hier zoveel als mogelijk te ondersteunen. Volgens mij kunnen we ondanks alles best trots zijn op dat wat we met elkaar hebben neergezet.

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Er gloort een lichtpuntje aan het einde van de tunnel, er zijn verschillende vaccins in aantocht. Met elkaar hopen we op een zorgelozer jaar. Een aanlokkelijk perspectief.

Namens alle collega’s van het Consortium Beroepsonderwijs en het Platform vmbo Techniek willen wij u het allerbeste toewensen. Geniet van de komende feestdagen, ook als deze in beperkte mate vormgegeven moeten worden. Op naar een fantastisch 2021 waarin het leven hopelijk weer ten volle geleefd kan worden.

Een hartelijke groet,

Michel Wouters
Directeur