Blik op de toekomst: de eerste dag van de Laboratorium Tweedaagse

De druk bezochte online Tweedaagse Laboratoriumtechniek van het Consortium Beroepsonderwijs op 16 en 17 maart jl. stond in het teken van een blik op toekomstgericht onderwijs en betekenis geven aan de kwaliteit van examinering. Samen met ruim 165 docenten, managers en leden van de examencommissies van de 16 laboratoriumopleidingen twee dagen lang samen expert op de inhoud. 

Ontwikkelteamleider Chantal Jansen: “Wij kijken terug op inspirerende dagen waar in beweging en in verbinding het leren van en met elkaar door intensieve kennis- en ervaringsuitwisseling centraal stond.”

Leven lang ontwikkelen
Prof. Dr. Marinka Kuipers verzorgde op de eerste dag een webinar over Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Studenten in het mbo worden voorbereid op een leven lang ontwikkelen. Loopbaancompetenties zijn opgenomen in de kwalificatie-eisen. Kuijpers vertelde hoe je regie neemt en welke werkomgeving hiervoor nodig is. “Een leven lang ontwikkelen geldt zowel voor de studenten als voor de leidinggevenden en de docenten in het onderwijs”, aldus Marinka Kuijpers.

De scholen gaven een blik op de toekomst in een pitch vorm : in co-creatie met de beroepspraktijk (mborijnland), verbinding leerroutes VMBO-MBO-HBO (Curio), student als expert (ROC van Twente) en flexibele bouwstenen voor studentsucces, organisatiesucces en arbeidsmarktsucces (ROC MN). 

Daarna hebben wij kennis en ervaringen uitgewisseld tijdens de workshops over Differentiëren, Feedback/feedforward, Loopbaan/burgerschap en Werken met de projectwijzers.

 Reacties van de deelnemers :
“Na lange tijd weer aangesloten, veel informatie waar iets mee te doen valt!”
“Samenwerking met labscholen verloopt goed. Input en feedback, heerlijk!”
“Van uit Consortium erg goed georganiseerd en dat is online altijd lastig, maar het was zeker geslaagd!”
“Fijn om inspirerende verhalen te horen en te delen met elkaar”
“Samenwerking tussen ROC’s heeft een grote waarde. Het Consortium speelt daar een goede rol in!”