Lesgeven over huiselijk geweld

Het kan, want Augeo Foundation biedt nu eenmalig en gratis een online magazine ‘Lesgeven over huiselijk geweld’ aan boordevol praktische tips, materialen, inzichten en interviews.

Dit magazine is een hulpmiddel voor docenten in het beroepsonderwijs om dit gevoelige onderwerp met hun studenten te bespreken. Het Consortium Beroepsonderwijs werkt hieraan mee, want in de oefen- en examenopdrachten die in Digibib staan zijn links aangebracht die rechtstreeks verwijzen naar de lesmaterialen die Augeo over ‘lesgeven over huiselijk geweld’ aanbiedt.

Tips en inspiratie
Als docent vind je in het magazine praktische tips en aanvullende informatie over dit gevoelige onderwerp. Zo lees je over jouw dubbelrol als docent en vind je allerlei lesmaterialen. Diverse docenten komen aan het woord over hoe zij over het thema lesgeven. Ook is er een interview met een student die vertelt hoe zij les kreeg over huiselijk geweld en wat hiervan bij haar is blijven hangen. Kortom, een magazine boordevol tips en inspiratie. 

Beroepshalve
Lesgeven over huiselijk geweld is nodig, want 5,5 procent van de volwassenen in Nederland heeft weleens te maken met huiselijk geweld. En ruim 120.000 kinderen worden jaarlijks mishandeld (bron impactmonitor CBS 2019). “Reden genoeg om docenten in het mbo en vooral bij opleidingen in zorg en welzijn op dit onderwerp te attenderen. Studenten kunnen hiermee niet alleen privé te maken krijgen, maar in veel mbo-beroepen komen zij beroepshalve mogelijk ook met huiselijk geweld en kindermisshandeling in aanraking”, zegt Irma Rabelink, manager Zorg en Welzijn.

Het magazine is een speciale uitgave van Augeo Foundation die als stichting kinderen met liefde en in veiligheid laat opgroeien. Daarom versterken deze stichting professionals, beleidsmakers en vrijwilligers om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Geef kindermishandeling geen toekomst! 

Meer weten? www.augeo.nl of neem contact op met Linda Odijk, relatiebeheer Augeo, tel. 0343-536040, linda@augeo.nl.