Nieuw in Digibib en webinar werken met onze producten ZW

Vanaf 1 september zijn de oefenopdrachten beschikbaar met verschillende nieuwe mogelijkheden. Afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan deze actualisering en verrijking van ons lesmateriaal. 

Al eerder beschikbaar waren:

  • Digitaal invulbare feedbacklijsten
  • Leermodulen per onderwerp of thema

Nieuw zijn de:

  • Kennisvragen per onderwerp, gekoppeld aan de verschillende werkprocessen, gerelateerd aan de BOK van de betreffende opleiding.
  • Interactieve begrippenlijst
  • Bronmateriaal via Digi-info

KENNISVRAGENBANK

Met trots presenteren we de kennisvragenbank. Hierin vindt de student gesloten vragen per
onderwerp, om te oefenen, gerelateerd aan de BOK per opleiding.

INTERACTIEVE BEGRIPPENLIJST

Uit eerdere feedback bleek dat studenten soms afhaken op moeilijke woorden. Daarom hebben we een aantal begrippen kort omschreven in een uitlegvenster. De uitleg verschijnt alleen als de student erop klikt. Het doel hiervan is studenten zo zelfstandig mogelijk te laten werken.

BRONMATERIAAL VIA DIGI-INFO

Vanaf dit schooljaar zit er een nieuwe toepassing in ons materiaal: Digi-info! Internetbronnen, geselecteerd door betrouwbare vakexperts, passend bij het onderwerp. Ook wordt Digi-info ondersteund door artificial intelligence (AI).

Via een klik heeft de gebruiker van Digibib toegang tot aanvullende betrouwbare informatie. Suggesties voor relevante hits zijn overzichtelijk weergegeven. Bijvoorbeeld naar artikelen en video’s ter verdieping van het onderwerp. 

Uiteraard is dit een eerste versie. We stellen bronnen beschikbaar, gekoppeld aan de onderwerpen van de oefenopdrachten en gerelateerd aan de BOK van de opleiding. We spreken expliciet over bronmateriaal, het gaat niet om kant-en-klaar lesmateriaal of een methode. 

Zoals je van ons gewend bent, willen we graag met opleiders samenwerken om de collectie uit te breiden en kwalitatief te verbeteren.

Heb je een goede bron bij een bepaald onderwerp? Mis je een bron die je altijd gebruikt? 

Laat het ons dan via de feedbackknop in de oefenopdracht weten en stuur de juiste link mee.

We kunnen zo samen een nog rijker product aanbieden voor studenten die werken met de oefenopdrachten.

WEBINAR: WERKEN MET PRODUCTEN CONSORTIUM

Op 27 september 2022 om 15.00 uur

Dit webinar is bedoeld voor nieuwe gebruikers (docenten) van het Consortium-materiaal van Zorg en Welzijn. Wil je je nieuwe collega hierop attenderen?

Interesse of meer informatie over deze webinar?