Informatie voor scholen

​Wilt u ook lid worden? Stuur dan een mail met uw schoolgegevens naar Tineke Zandbergen.
Op zoek naar een good practice? Neem hiervoor contact op met onze consulenten beroepsonderwijs.

 

Presentaties Landelijke Onderwijsdag 1 juni 2017

 

Interviews Landelijke Onderwijsdag 1 juni 2017

 • interview met Bert Kaan 
  Bert Kaan, PIE-docent aan het Vakcollege Walcheren geeft de gouden tip voor de toekomst van techniek onderwijs
 • interview met Brainport (Hans van Oers en Wiel Wijnen)
  Hans van Oers en Wiel Wijnen van Brainport Development reageren op Key-note speaker Doekle Terpstra en geven aan hoe er in de Brainport-regio door vmbo, mbo en bedrijfsleven wordt samengewerkt om meer leerlingen in de techniek te krijgen. 
 • interview met Doekle Terpstra
  Doekle Terpstra, Aanjager Nationaal Techniekpact 2020: 'Beroepsonderwijs vast in stelsel. Denk na over een parallelle identieke route voor Beroepsonderwijs en algemeen vormend Onderwijs'. Hoe krijgen we met elkaar de vraagstukken van het vmbo op de politieke agenda.
 • interview met Jakob Abbing
  Jakob Abbing, Techniekdocent aan het Winkel Prins, geeft een korte reactie over zijn ervaringen tijdens onze landelijke onderwijsdag Techniek.
 • interview met Jos Vissers
  Jos Vissers, projectleider bij SBB vertelt over wat SBB doet, naast bedrijven beoordelen als erkend leerbedrijf. Zo zijn zij bijvoorbeeld de katalysatoren van de kwalificatiestructuur in het mbo en verzamelen ze opleidingscijfers die relevante vragen van studenten kunnen beantwoorden.  
 • interview met Katja Bosch
  Katja Bosch, Bazalt: 21-eeuws vaardigheden, Hoe geef ik een goede les? Hoe weet je of een leerling op de juiste manier leert en hoe word ik vaardiger als docent? Katja vertelt hoe Bazalt scholen kan ondersteunen bij deze vraagstukken.
 • interview met Marc van der Meer (Raad van Advies Consortium)
  Consortium Beroepsonderwijs is dé broedplaats voor ontwikkeling van vmbo en mbo. Van tekentafel tot praktijk. Werken de nieuwe profielen van het vmbo?  Waar heeft het beroepsgerichte onderwijs behoefte aan? Hoe professionaliseren we de docenten, zodat zij meer toegerust zijn in het toepassen van nieuwe werkvormen die in de vernieuwing van het vmbo en mbo passen? Maak gebruik van hybride docenten, praktijkinstructeurs uit bedrijfsleven om samen met scholen optrekken. Er is winst te behalen in de doorlopende leerlijn vmbo-mbo.
 • interview met Marieke Cranen 
  Marieke is sinds een half jaar docent Bouwtechniek bij ROC A12, ze bezocht de landelijke onderwijsdag techniek voor de eerste keer en vertelt over haar ervaringen.
 • interview met Marieke Gervers (Programmaleider creatief vakmanschap)
  Wees eerlijk over je agenda en over je eigen kwaliteiten. Zorg voor een netwerk met creatieve mensen die vanuit een ander perspectief naar jou probleem kunnen kijken. Oproep aan het technisch onderwijs: Practise what you preach!
 • interview met Michel Wouters
  Michel spreekt als trotse directeur van het Consortium Beroepsonderwijs, de broedplaats van vernieuwing (van,voor en door scholen). Het Consortium Beroeponderwijs bouwt bruggen tussen de eilandjes vmbo, mbo en hbo en bedrijfsleven.