top of page

Alleen ga je sneller, samen ben je sterker. Michel Wouters nu ook directeur Stichting Praktijkleren

woensdag 8 februari 2023

Alleen ga je sneller, samen ben je sterker

 

Michel Wouters nu ook directeur Stichting Praktijkleren
Het onderwijs is altijd in beweging. Dat is niet alleen zichtbaar in lesmethodes, leermiddelen en de digitalisering in het onderwijs. De afgelopen jaren zien we ook dat scholen steeds vaker gaan samenwerken om studenten beter te kunnen bedienen.

 

In het streven naar continue verbetering is samenwerking, ook voor Stichting Consortium Beroepsonderwijs, een belangrijk aandachtspunt.

 

Om in de (nabije) toekomst onze lidscholen nog beter van dienst te kunnen zijn, gaan we daarom verder optrekken met Stichting Praktijkleren waar, samen met de scholen, leermiddelen en examens voor de beroepspraktijk worden ontwikkeld. Een nieuwe stap daarin is dat onze directeur, Michel Wouters, sinds 1 februari jl. ook de directeur van Stichting Praktijkleren is.

 

Stichting Consortium Beroepsonderwijs en Stichting Praktijkleren
Stichting Consortium Beroepsonderwijs en Stichting Praktijkleren zijn allebei een belangrijke speler op het gebied van onderwijsmateriaal en examens. We hebben allebei hetzelfde doel: het (v)mbo onderwijs voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten. Dit alles volgens het principe ‘van, voor en door het beroepsonderwijs’ en zonder winstoogmerk.

 

Lange tijd zoeken wij al naar synergie en samenwerking. Zo zijn we niet alleen gehuisvest in hetzelfde pand in Amersfoort; we werken ook al langer samen op het gebied van HRM en facilitaire zaken. Bovendien zoeken we elkaar met vaste regelmaat op om te sparren over de ontwikkelingen in het onderwijs en wat dat voor de scholen en onze dienstverlening betekent.

 

Een verdergaande samenwerking
Met de aanstelling van Michel Wouters is de intentie uitgesproken om verdergaande samenwerking te onderzoeken. Michel gaat daarom, naast zijn directeurstaken voor beide organisaties, ook bekijken hoe we samen deze nieuwe fase tegemoet gaan.

 

Op de korte termijn zal er niets veranderen. Beide organisaties behouden hun eigen merk, structuur en ook de MT-leden blijven in de huidige functies. Daar waar direct efficiënt(er) kan worden samengewerkt, zullen we dat niet nalaten om zo samen het onderwijs in Nederland te blijven versterken!

Alleen ga je sneller, samen ben je sterker. Michel Wouters nu ook directeur Stichting Praktijkleren

Bekijk ook

dinsdag 18 juni 2024

Infographics met highlights schooljaar 2024-2025

woensdag 12 juni 2024

Nieuwe versie keuzedeel K1432 Verdieping Kraamzorg is geboren!

woensdag 12 juni 2024

Leonard Hilbers: nieuwe ontwikkelteamleider Technicus Engineering

woensdag 12 juni 2024

Ons Team Training & Advies op Aruba

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page