top of page

Interview Maria de Greeff (ontwikkelaar Consortium)

woensdag 24 mei 2023

Wie ben je? Wanneer/hoe ben je gestart in het onderwijs?

Als jonge docent van 24 jaar ben ik in augustus 1980 gestart in het onderwijs. Na mijn studie schoolmuziek aan het Maastrichts Conservatorium. Eigenlijk wilde ik helemaal niet het onderwijs in, maar nu, 42 jaren en 10 maanden later, kijk ik hier met veel plezier en voldoening op terug. Ik ben begonnen met een baan in het voortgezet onderwijs en een baan in het beroepsonderwijs, het Middelbaar Huishoud en Nijverheidsonderwijs. Uiteindelijk ben ik in de laatste baan verder gegaan en heb de hele ontwikkeling van het MBO, gericht op Zorg en Welzijn, van toen tot nu intensief meegemaakt. In 2015 werd mij gevraagd -door de toenmalige directeur van Zorg en Welzijn van het Summa College- om voor het Consortium examens te gaan ontwikkelen voor Zorg en Welzijn, voor één dag in de week. Zo begon mijn Consortium Avontuur.

 

Wat doe je precies voor het Consortium?

Ik ben in Amersfoort begonnen en kreeg een gedegen training met nogal wat studie-uren, waardoor de kerstvakantie ook meteen was ingevuld. Mijn tijd bij het Consortium is gedurende de daaropvolgende jaren verdubbeld en uiteindelijk ben ik na corona volledig aan de slag gegaan met het ontwikkelen van examens met de bijbehorende oefenopdrachten.

Ik maak deel uit van de ontwikkelgroep Zorg en Welzijn. Verder heb ik mijn bijdrage geleverd als secretaris van de examencommissie aan de Herregistratie Wet Big. Na een interne examentraining met veel collega’s tijdens corona heb ik het laatste jaar vooral meegewerkt aan de ontwikkeling van examens.

 

Hoe heb je jouw tijd bij het Consortium ervaren?

Het Consortium heeft zich op alle gebied enorm ontwikkeld tot de leverancier van examens en leermiddelen van nu, waarin de mens voorop staat. Het gaat altijd om wat iedereen nodig heeft en wat het Consortium kan betekenen voor de student, de docent, de praktijk, de examinator, de deelnemers, de examencommissies, de examenbureaus, collega’s in het land, de Herregistratie Wet Big. Dit geldt niet alleen extern maar ook intern. Ik kijk terug op een hele leerzame, fijne tijd waarin ik met heel veel verschillende collega’s uit het land heb mogen samenwerken. Ook de support om mijn laatste creatieve ei voor het onderwijs te leggen is een bijdrage aan een mooie afsluiting van het onderwijs.

 

Wat is de grootste bijdrage die jij in jouw optiek hebt geleverd aan de groei van het Consortium?

Mijn bijdrage aan de groei van het Consortium is geweest dat ik gedurende negen jaar een constante factor ben geweest in de ontwikkelgroep Zorg en Welzijn, de samenwerking met collega’s, het streven naar kwaliteit, creativiteit, oplossingsgericht, verbinden, taalgebruik in examens en het onderwijsmateriaal.

Verder de ontwikkeling van een nieuw examen en een veelzijdige oefenopdracht voor het keuzedeel Expressief talent, dat geleid heeft tot de leermodule Werken met expressievormen.

 

Heb je nog tips voor het team Zorg en Welzijn?

Een tip voor de oefenopdrachten is om het creatieve proces te stimuleren en dit bewust te maken voor studenten. Op zoek blijven gaan naar activerende werkvormen, waaronder ook expressievormen om studenten uit te dagen om ook op andere manieren met de verschillende doelgroepen om te gaan. Expressievormen als middel inzetten om andere doelen te bereiken.

 

Wat zijn je plannen voor de komende jaren?

Mijn plannen voor nu zijn extra genieten van alles wat op mijn pad komt en de vrijheid hebben om hierin keuzes te maken, die niet afhankelijk zijn van het hebben van te weinig tijd. Voor iedereen met wie ik in mijn onderwijstijd heb samengewerkt, dank je wel en een grote groet!

 

Interview Maria de Greeff (ontwikkelaar Consortium)

Bekijk ook

woensdag 22 mei 2024

Verlenging certificaat examenleverancier

zondag 28 april 2024

Extra kosten vermijden bij bestelling licenties

zondag 7 april 2024

Michel Wouters nieuwe directeur-bestuurder

zondag 7 april 2024

Save the date! Landelijke Onderwijsdag 2025

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page