top of page

Nieuw examen voor KD Middenkader Bouw en Infra Crebonr. 23353

donderdag 20 april 2023

De studenten die vanaf 1 augustus 2023 instromen in de opleiding Middenkader Bouw en Infra, krijgen te maken met een examen dat gebaseerd is op het nieuwe Kwalificatiedossier.

 

De oplevering van het exameninstrument voor het nieuwe kwalificatiedossier van Middenkader Bouw en Infra (crebonummer 23353) wordt uiterlijk mei 2024 verwacht.

We realiseren ons dat dit effect heeft op het examenplan dat jullie in het OER of handboek examinering opnemen.

 

Het examenplan
In grote lijnen blijft de huidige opzet van het examenplan gelijk. We kunnen echter nog niet vaststellen welke vormen van beoordeling er opgenomen gaan worden.
Het uitgangspunt blijft dat er per werkproces geëxamineerd wordt en dat ieder werkprocesexamen minimaal voldoende moet zijn om de kerntaak te behalen.

We realiseren ons dat jullie dit schooljaar reeds het OER of handboek examinering samenstellen en het nieuwe examenplan daarvoor nodig hebben. Jullie kunnen onderstaande examenplannen hiervoor opnemen:

>>A: examenplan Bouw crebo: 25870
>>B: examenplan Infra (GWW) crebo: 25871

 

Representatief examineren en netwerkbijeenkomst
Met de komst van een nieuw kwalificatiedossier worden de examens opnieuw opgesteld. Hiervoor zijn de examenexperts binnen het Consortium Beroepsonderwijs op dit moment alle kaders aan het herijken om goede en eigentijdse examens te maken.

Voor de invulling van de representatieve examens is het van belang om in gezamenlijkheid de essentie te achterhalen. Daarom willen we met jullie (en het bedrijfsleven) in gesprek gaan.

 

Op woensdagmiddag 20 september 2023 van 13.30 - 16.00u houden we over dit examen een netwerkbijeenkomst. Locatie: Consortium te Amersfoort. Aanmelden klik hier.

 

Mocht je hierover nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Bert Slotboom.

Nieuw examen voor KD Middenkader Bouw en Infra Crebonr. 23353

Bekijk ook

dinsdag 18 juni 2024

Infographics met highlights schooljaar 2024-2025

woensdag 12 juni 2024

Nieuwe versie keuzedeel K1432 Verdieping Kraamzorg is geboren!

woensdag 12 juni 2024

Leonard Hilbers: nieuwe ontwikkelteamleider Technicus Engineering

woensdag 12 juni 2024

Ons Team Training & Advies op Aruba

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page