top of page

STeAG bijeenkomst nieuwe serie 2024 examens Doktersassistent

woensdag 14 februari 2024

Onlangs heeft STeAG een bijeenkomst gehouden over de nieuwe serie 2024 examens Doktersassistent. Veertien collega’s vanuit negen, bij STeAG/Consortium aangesloten deelnemers, hebben enthousiast gereageerd op de vernieuwde examens.
Zij zijn vooral te spreken over het toegankelijke taalgebruik, de duidelijke opdrachten en de logische clustering van indicatoren onder de beoordelingscriteria.


In bijna alle opleidingen wordt een deel van de examens in simulatie op school afgenomen. De belangrijkste reden daarvoor is het borgen van de gelijkwaardigheid voor alle kandidaten. In het werkveld is de diversiteit immers erg groot, vooral met betrekking tot examens van kerntaak 1 en 2. De andere examens worden wel voornamelijk in de beroepspraktijk afgenomen. De casuïstiek die STeAG levert bij de examens van kerntaak 1 en 2 blijft voor alle deelnemers zeer welkom.

 

We hebben in de vorm van een workshop ook aandacht besteed aan de verschuiving van analytisch naar holistisch beoordelen. Marieke van Dooremalen nam ons mee in de ontwikkeling die STeAG -in de samenwerking met het Consortium- heeft doorgemaakt en de gevolgen die dat heeft voor de opzet en het gebruik van de examens. Belangrijkste boodschap is: bij holistisch beoordelen is een gezamenlijke kijkrichting van alle betrokken examinatoren vereist én examinatoren zijn zowel vakinhoudelijk als toetstechnisch deskundig.


In dit model ontwikkelt de examenleverancier geschikte examens en borgen de opleiders de deskundigheid van examinatoren. STeAG/Consortium is goed op weg op het eerste punt, en kan ook middels trainingen een bijdrage leveren aan het tweede element. Neem hiervoor een kijkje in ons trainingsaanbod.

STeAG bijeenkomst nieuwe serie 2024 examens Doktersassistent

Bekijk ook

zondag 7 april 2024

Michel Wouters nieuwe directeur-bestuurder

zondag 7 april 2024

Save the date! Landelijke Onderwijsdag 2025

zondag 7 april 2024

Wat moet ik vastleggen rondom de examinering? Moet dat met een examendossier?

dinsdag 2 april 2024

POP en PAP, waarom wel en waarom nog niet?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page