top of page

Terugblik Ontwikkelteam Bouw en Infra GWW te gast op Aeres Hogeschool Almere

dinsdag 7 februari 2023

Woensdag 8 februari jl. werd de netwerkbijeenkomst van Bouw en Infra GWW gehouden, bestemd voor ontwikkelaars en gebruikers van ontwikkelgericht materiaal en examens. Deze bijeenkomst, georganiseerd door het Consortium Beroepsonderwijs, vond plaats in het inspirerende gebouw van Hogeschool Aeres op het voormalig Floriadeterrein in Almere.


Deze school is het groenste schoolgebouw van Nederland en winnaar van “Circular Award” 2022.

De architect van het gebouw, Martijn Boer, hield een presentatie waarbij de onderwerpen circulariteit, energietransitie en klimaatadaptie centraal stonden.

Ook liet hij een grafiek zien van de toename van de koolstofdioxide in de atmosfeer, de toename dus van CO2, laat aan verbeelding niets over.

 

Ontwikkelaars van het Consortium lieten vervolgens met concrete voorbeelden zien hoe de onderwerpen rond circulariteit inmiddels steeds meer geïntegreerd worden in het onderwijsmateriaal voor de studenten die gebruik maken van de projectwijzers van het Consortium Beroepsonderwijs.

 

De deelnemers van 12 opleidingen Bouw en Infra hielden zich vervolgens bezig met een verkenning rond flexibilisering van het onderwijs en de vraag wat dit voor het materiaal en de examens gaat betekenen.

Het is duidelijk dat iedere school dit op de agenda heeft en dat ieder team bezig is om zich daar ideeën over te vormen. Deze eerste verkenning wordt verder vormgegeven op de volgende netwerkbijeenkomst.

 

Het was weer een zinvolle bijeenkomst waarvan het vervolg in april gepland staat.

Terugblik Ontwikkelteam Bouw en Infra GWW te gast op Aeres Hogeschool Almere

Bekijk ook

donderdag 14 september 2023

Samen werken aan kwaliteitsonderwijs: de kracht van co-creatie

woensdag 13 september 2023

Wijzigingen in examens MBO-verpleegkundige, serie 2021

zondag 10 september 2023

Verbeterslag Pedagogisch Werk 2023

dinsdag 11 juli 2023

Altijd actuele examenproducten met Consortium Beroepsonderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page