top of page

Update Didactisch EPD

zondag 3 december 2023

Niek Rademaker

Graag geven we een update over het gebruik van het Didactisch EPD (DEPD) binnen het onderwijs. Zoals eerder gedeeld, zijn verschillende Hogescholen en ROC's gestart met het gebruik van dit innovatieve systeem. De resultaten en feedback tot nu toe zijn zeer positief en veelbelovend.

Een opvallende ontwikkeling is dat een aantal scholen het Didactisch EPD integraal in het onderwijs heeft geïntegreerd. Dit betekent dat docenten en studenten actief gebruikmaken van het DEPD in alle vakken en onderwijseenheden van de opleiding.

 

Reactie van een docent:

Een docent heeft gereageerd met veel enthousiasme: "Het Didactisch EPD werkt super en is erg gebruiksvriendelijk. Het helpt me om de “praktijk” in de klas te brengen. Studenten krijgen hierdoor op een educatieve manier inzicht hoe er in het werkveld gewerkt wordt. De mogelijkheden om lesmateriaal aan te passen aan ons onderwijscurriculum zijn super, echt een meerwaarde."

 

Reactie van een student:
Een van de studenten gaf ook haar mening over het Didactisch EPD: "Ik ben nu eindejaars. Ik had dit graag gedurende mijn hele opleiding gehad. Het zou mijn studieproces veel gerichter hebben gemaakt. Het Didactisch EPD stelt me in staat om processen en onderwerpen uit het werkveld beter te begrijpen. Het is allemaal veel minder abstract. Het is jammer dat het niet eerder beschikbaar was"

 

Dit zijn enkele voorbeelden van de positieve reacties die we hebben ontvangen. We zijn blij te zien dat het Didactisch EPD aansluit bij zowel de behoeften van docenten als studenten en bijdraagt aan het verrijken van het onderwijsproces. We blijven het systeem verder ontwikkelen en staan open voor suggesties en feedback.

 

Save the date.

Voor scholen die het Didactisch EPD gebruiken is er een gebruikersbijeenkomst voor docenten en onderwijsontwikkelaars gepland. Deze bijeenkomst is een uitstekende gelegenheid om ervaringen te delen, nieuwe inzichten op te doen en te netwerken met collega's die hetzelfde systeem gebruiken.

  • Datum: 18 januari 2024
  • Tijd: 13:00 uur - 17:00 uur
  • Locatie: Disketteweg 11 in Amersfoort

Tijdens de bijeenkomst zullen we de recente ontwikkelingen in het Didactisch EPD bespreken, en bieden we trainingssessies en workshops om het gebruik van het systeem te optimaliseren.

Gebruikers van het Didactisch EPD krijgen binnenkort persoonlijk een uitnodiging en kunnen zich hiermee inschrijven voor de gebruikersdag.

Update Didactisch EPD

Bekijk ook

dinsdag 18 juni 2024

Infographics met highlights schooljaar 2024-2025

woensdag 12 juni 2024

Nieuwe versie keuzedeel K1432 Verdieping Kraamzorg is geboren!

woensdag 12 juni 2024

Leonard Hilbers: nieuwe ontwikkelteamleider Technicus Engineering

woensdag 12 juni 2024

Ons Team Training & Advies op Aruba

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page