top of page

Vaardigheden opdoen in de Tycon Game (Bouw en Infra/GWW)

maandag 27 november 2023

Een Europees consortium onder leiding van de Open Universiteit, heeft een game ontwikkeld voor medewerkers in de bouw. In de game, Construction Tycoon, ontwikkelen ze aan de hand van een realistische praktijkcasus (ondernemers)vaardigheden die ze in de bouw nodig hebben. Het is echter ook uitermate geschikt voor studenten Bouw en Infra/GWW.

In de game maakt de student een reis langs vijf 'landen'. Elk land is een los te spelen minigame waarin, op een actieve en ervaringsgerichte manier, kennis en vaardigheden worden opgedaan die essentieel zijn voor een bepaalde (ondernemers)competentie in de bouw.

Levensechte scenario’s:
In elke minigame wordt de student geconfronteerd met levensechte, complexe situaties en authentieke beroepstaken die de student ook in het dagelijks leven in de bouwwereld kan tegenkomen: beslissingen nemen, opties tegen elkaar afwegen en nadenken over de bedrijfsmatige gevolgen van die opties.

Richtlijnen en tips:
De game bevat ook handige richtlijnen, bijvoorbeeld voor de communicatie binnen een bedrijf, voor het omgaan met een crisis of conflicten tussen werknemers en tussen werknemers en hun leidinggevenden. Een student krijgt tips hoe hij of zij kan werken aan motivatie en doorzettingsvermogen, hoe de impact van projecten in een gemeenschap geanalyseerd kan worden of hoe voortdurend rekening gehouden moet worden met ethisch en professioneel gedrag binnen een bedrijf.

Inzetten in het onderwijs:
Iedereen die dat wil kan de game individueel spelen. Opleidingen in de bouwsector kunnen het spel natuurlijk ook in hun programma opnemen en aan hun studenten aanbieden. Op de TYCON-website zijn ook een trainershandboek en gebruiksvoorbeelden beschikbaar die dat ondersteunen.

Een aantal van deze vaardigheden zijn bij je studenten te monitoren via rubrics als Beroepshouding, Samenwerkend Leren, Probleemoplossend vermogen en Zelfregulatie. Deze zijn te vinden in het Servicedossier in Digibib.

 

Vaardigheden opdoen in de Tycon Game (Bouw en Infra/GWW)

Bekijk ook

dinsdag 18 juni 2024

Infographics met highlights schooljaar 2024-2025

woensdag 12 juni 2024

Nieuwe versie keuzedeel K1432 Verdieping Kraamzorg is geboren!

woensdag 12 juni 2024

Leonard Hilbers: nieuwe ontwikkelteamleider Technicus Engineering

woensdag 12 juni 2024

Ons Team Training & Advies op Aruba

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page