top of page

Narratieve zorlogica

donderdag 8 februari 2024

Op 9 februari komt een bijeenkomst van Vilans, Consortium Beroepsonderwijs en zorginstellingen samen onder het project "Narratieve Zorglogica", waar de impact van praktijkverhalen op zorgkwaliteit wordt besproken.

Narratieve zorlogica

Op 9 februari zullen Vilans, Consortium Beroepsonderwijs en diverse zorginstellingen samenkomen voor een bijzondere bijeenkomst gericht op het belang van verhalen uit de praktijk voor de kwaliteit van zorg. Onder de projectnaam "Narratieve Zorglogica" zullen de deelnemers in gesprek gaan over hoe deze verhalen kunnen bijdragen aan het verbeteren van zorgprocessen en -resultaten.

 

De bijeenkomst zal een platform bieden voor zorgprofessionals, onderwijsdeskundigen en vertegenwoordigers van zorginstellingen om ervaringen te delen en inzichten te verzamelen over hoe narratieve benaderingen de zorgpraktijk kunnen verrijken. Door middel van interactieve workshops en discussies zullen de deelnemers verkennen hoe verhalen kunnen worden ingezet als krachtig instrument voor het begrijpen van complexe zorgsituaties en het bevorderen van empathie en mensgerichte zorg.

"Verhalen vormen een essentieel onderdeel van de zorgervaring, zowel voor zorgverleners als voor patiënten", benadrukt een woordvoerder van Vilans. "Door naar deze verhalen te luisteren en ze te delen, kunnen we een dieper begrip ontwikkelen van de behoeften van individuen en gemeenschappen, en kunnen we beter inspelen op hun zorgbehoeften."

Het project "Narratieve Zorglogica" streeft ernaar om een brug te slaan tussen theoretische kaders en de praktijk van de zorg, waarbij de focus ligt op het integreren van narratieve benaderingen in het dagelijkse werk van zorgprofessionals. Door middel van het verzamelen, analyseren en delen van verhalen uit verschillende zorgcontexten, hoopt het project nieuwe inzichten te genereren die de kwaliteit en effectiviteit van zorg kunnen verbeteren.

De bijeenkomst belooft een inspirerende en informatieve gelegenheid te worden voor alle betrokkenen bij de zorg, waarbij de kracht van verhalen uit de praktijk centraal staat in het streven naar excellente zorgverlening.

Narratieve zorlogica

donderdag

8 feb. 2024

9.30 - 16:00 uur

Locatie

Disketteweg 11, 3821 AR Amersfoort, Nederland

Leonie Kippers

Irma Rabelink

Manager Zorg en Welzijn

Misschien vind je deze bijeenkomsten ook interessant?

dinsdag 17 september 2024

Online bijeenkomst presentatie concept basisexamen Analisten

woensdag 18 september 2024

Gebruikersbijeenkomst Didactisch EPD - september

maandag 3 februari 2025

Basistraining examinator met open inschrijving - 4 februari

dinsdag 20 mei 2025

Informatief online netwerkuurtje Technicus Engineering - mei

dinsdag 1 april 2025

Uitwisselingssessie Technicus Engineering - Ervaringen delen en kijkje in elkaars keuken

dinsdag 17 juni 2025

Informatief online netwerkuurtje Technicus Engineering - juni

dinsdag 11 maart 2025

Informatief online netwerkuurtje Technicus Engineering - maart

dinsdag 15 oktober 2024

Online inloopuurtje Creatieve Industrie - oktober

donderdag 15 mei 2025

Algemene deelnemersvergadering STeAG Consortium

donderdag 7 november 2024

Deelnemersbijeenkomst STeAG Consortium AG-breed

dinsdag 8 oktober 2024

Informatief online netwerkuurtje Technicus Engineering - oktober

dinsdag 26 november 2024

Informatief online netwerkuurtje Technicus Engineering - november

bottom of page