top of page

Online bijeenkomst Robotica

woensdag 25 januari 2023

Onderwijsmateriaal dat in samenwerking met een STO-regio is ontwikkeld wordt vrij beschikbaar gesteld.

Online bijeenkomst Robotica

In het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO) heeft het Consortium Beroepsonderwijs samen met scholen in de regio Zwolle lesmateriaal voor het keuzevak Robotica ontwikkeld. In steeds meer beroepen en vakken speelt robotisering een belangrijke rol. Het is allang geen zuiver technisch vak meer.

 

Robotica wordt toegepast in de voedselindustrie, logistiek, industrie en zorg. Het is daarom van belang dat leerlingen en studenten in een steeds vroeger stadium met dit vakgebied in aanraking komen. Het is ook niet voor niets dat zelfs basisscholen beginnen met het vak programmeren (of coderen). Kinderen leren daarmee analytisch denken en het opdelen van complexe problemen in kleine stukjes. Vaardigheden waarmee ze later in vele beroepsgroepen een voorsprong hebben.

 

Het lesmateriaal bestaat uit drie praktijkopdrachten en 4 ondersteunde theoriemodulen in de vorm van Techno-Skills. Met opzet is gekozen voor laagdrempelige bouwprojecten, met goed verkrijgbare onderdelen zoals Micro:bit en Lego. Voor de docenten is er een handleiding om de opdrachten goed te kunnen begeleiden en zo nodig te voorzien van extra uitdagingen.

 

Omdat het lesmateriaal in samenwerking met een Sterk Techniekonderwijs regio is ontwikkeld wordt dit lesmateriaal aan geïnteresseerde scholen vrij beschikbaar gesteld. Meer info en/of gebruik maken van het lesmateriaal? Schrijf je dan in.

Online bijeenkomst Robotica

woensdag

25 jan. 2023

Van 14.30 tot 16.00 uur

Locatie

Online bijeenkomst. Inloggegevens volgen na inschrijving.

Leonie Kippers

Tom Wehrens

Consulent en Ontwikkelteamleider vmbo PIE & BWI, mbo MEI2/3

Misschien vind je deze bijeenkomsten ook interessant?

woensdag 25 januari 2023

Tweedaagse basistraining Examinator

woensdag 25 januari 2023

Online bijeenkomst Robotica

dinsdag 7 februari 2023

Netwerkbijeenkomst Bouw & Infra

dinsdag 14 maart 2023

Bijeenkomst nieuw Kwalificatiedossier MKE

bottom of page