top of page

Stichting Consortium Beroepsonderwijs is een netwerk-  en projectorganisatie. Projecten kunnen geïnitieerd zijn door onze eigen organisatie of bestaan uit een participatie in een project van derden. Wil je meer weten over onze activiteiten? We hebben een paar projecten op onze website uitgelicht.

Projecten

Samenwerken met OOM? Gratis stage-opdrachten!

Heb je stagiairs in je bedrijf? Dan kun je kosteloos een nieuw soort stage-opdracht krijgen. Met deze opdracht kan je stagiair een compleet product maken. Je kunt kiezen uit een barbecue, scooterkrik, stoomwals, terraskachel, step of een kaarsenhouder.

Vraag een code aan en download hiermee de opdracht op de website van Consortium Beroepsonderwijs. Na enige tijd nemen we even contact op om te vragen hoe de opdracht bevalt. Er zijn 20 stage-opdrachten beschikbaar, dus reageer snel!

Regiopartners Sterk Techniekonderwijs (STO)

Platform vmbo Techniek, onderdeel van Stichting Consortium Beroepsonderwijs, ondersteunt bij borging van de doorlopende leerroute en maakt, in samenwerking met je school, het onderwijsmateriaal op maat.

Dit doen wij om de kwaliteit van onderwijs te bevorderen en het contact met bedrijven te stimuleren. Benieuwd naar hoe wij dit doen en welke regio’s wij nu al ondersteunen?

Didactisch EPD

Het Didactisch EPD is een initiatief van de HAN University of Applied Sciences. Samen met de Hogeschool Utrecht en Hogeschool Saxion zijn de uitgangspunten voor het Didactisch EPD benoemd. Het beheer en support voor het Didactisch EPD wordt verzorgd door Consortium Beroepsonderwijs.

Het beheer van het Didactisch EPD is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat het hulpmiddel effectief kan worden gebruikt in de opleidingen van studenten in de gezondheidszorg. Het beheer omvat het opzetten van het systeem voor onderwijsinstellingen, het onderhouden van de gegevens en het trainen van docenten en studenten in het gebruik ervan.

Digi-Info: betrouwbare online informatie

Het Consortium Beroepsonderwijs biedt vanaf dit schooljaar Digi-Info. Betrouwbare informatie op opleidingsniveau, geselecteerd door artificial intelligence (AI) en vakexperts, direct in het onderwijsmateriaal. Passend bij het gewenste onderwerp en de lesstof. In Digi-Info kunnen studenten en docenten vakspecifieke collecties doorzoeken.

Herregistratiewetbig.nl

Verpleegkundigen moeten zich registreren in het BIG-register om hun beroep te mogen uitoefenen. In het BIG-register kun je zien of iemand de juiste registratie heeft. Ook kun je zien of er een tuchtmaatregel is opgelegd, zoals een schorsing.

bottom of page