top of page

Didactisch EPD

Het Didactisch EPD is een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) wat specifiek voor het onderwijs is ontwikkeld.
De online omgeving is een realistisch EPD met leermanagementfunctionaliteit, hierdoor kunnen studenten praktijkervaring opdoen in een omgeving die nauw aansluit bij de werkelijke zorgpraktijk.
 

 • Door het regelmatig gebruik van het Didactisch EPD kunnen studenten beroepsvaardigheden op een interactieve manier verder ontwikkelen.

 • Docenten hebben de mogelijkheid om zelf casuïstiek te plaatsen en de voortgang van studenten te volgen en gerichte feedback te geven.

 • Het Didactisch EPD maakt het mogelijk om praktijkervaring en theoretische kennis naadloos met elkaar te verbinden.

Aangesloten scholen kunnen gebruik maken van functionaliteiten die door de samenwerkende  scholen zijn ontwikkeld. Binnen het Didactisch EPD is een functiegenerator opgenomen. De functiegenerator is een tool die formulieren binnen het Didactisch EPD kan genereren, zoals bijvoorbeeld formulieren:

 • voor het vastleggen van anamneses,

 • voor labuitslagen,

 • voor het registreren van pijnscores,

 • voor S.O.A.P rapportages,

 • voor beeldvormend onderzoek,

 • etc.
   

Inmiddels zijn er al meer dan 50 formulieren vormgegeven. Daarnaast zijn er diverse inhoudelijke casussen samengesteld. De formulieren en casussen, die door de samenwerkende scholen zijn ontwikkeld, zijn binnen de samenwerking beschikbaar.

De casuïstiek wordt via Wikiwijs ontsloten in het Didactisch EPD. Scholen die participeren worden tijdens de trainingen hierop attent gemaakt. Tijdens de trainingen wordt tevens toegelicht hoe je met de functiegenerator zelf nieuwe formulieren kunt bouwen en met Wikiwijs onderwijsmaterialen kunt samenstellen ten behoeve van het Didactisch EPD.

Bestellen

Om het Didactisch EPD te bestellen, dient uw onderwijsinstelling aangesloten te zijn bij het Consortium Beroepsonderwijs. Alleen scholen die aangesloten zijn bij Consortium Beroepsonderwijs middels een aansluitovereenkomst kunnen licenties afnemen voor hun docenten en studenten. Hieronder vindt u de opties voor het afnemen van licenties:

Opties voor het afnemen van licenties

 1. Licenties op basis van gebruik (nacalculatie)

  Uw school kan ervoor kiezen om licenties op basis van gebruik te laten factureren. Dit betekent dat de kosten voor de licenties worden berekend op basis van het daadwerkelijke gebruik door docenten en studenten gedurende het schooljaar. Vooraf wordt een minimaal aantal gebruikers afgesproken, deze worden aan het begin van het schooljaar gefactureerd. Aan het einde van het schooljaar wordt het definitieve aantal gebruikers geteld en worden eventuele extra licenties doorbelast aan de school. (eindafrekening)
   

 2. Licenties vooraf inkopen via vouchers

  Een andere mogelijkheid is dat de school vooraf een aantal licenties inkoopt in de vorm van vouchers. Elke deelnemer ontvangt een vouchercode die eenmalig moet worden ingevoerd bij het gebruik van het Didactisch EPD. Deze optie biedt flexibiliteit en controle over het aantal afgenomen licenties.
   

 3. Directe betaling door de deelnemer

  Een aangesloten school bij Consortium Beroepsonderwijs geeft aan dat er binnen het Didactisch EPD de mogelijkheid moet zijn dat een deelnemer bij het inloggen een betaalvenster krijgt en dan direct de licentiekosten afrekent. Dit betekent dat de deelnemer zelf verantwoordelijk is voor de betaling van de licentie.

Licentieperiode
Licenties zijn geldig voor een volledig schooljaar, dat loopt van 1 september tot 31 augustus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice het Consortium Beroepsonderwijs via het contactformulier.

Kiest uw organisatie voor het afrekenen via voucher dan kunt u deze hieronder bestellen. U verzorgt zelf de distributie van de vouchers aan de deelnemers (docenten en studenten).

Röntgenfoto onderzoeken

Vouchers bestellen

Bestel vouchers voor het Didactisch EPD

Selecteer het aantal vouchers wat u wilt bestellen

Let op, bestellingen worden alleen verwerkt als uw school is aangesloten bij Consortium Beroepsonderwijs

Bedankt voor uw bestelling, we gaan ermee aan de slag. De vouchercodes worden binnen 5 werkdagen naar het opgegeven emailadres gestuurd.

bottom of page