top of page

Digi-info - voor betrouwbare online informatie

zondag 26 februari 2023

Betrouwbare informatie vinden op internet is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet voor leerlingen en studenten. Hiervoor is Digi-info in het leven geroepen.

 

Digi-info levert betrouwbare online informatie in het onderwijsmateriaal van het Consortium Beroepsonderwijs. Ontwikkelaars controleren of een bron past bij een bepaald onderwerp en niveau en bieden dan de informatie aan. Vervalt een bron? Dan wordt via Artificial Intelligence (AI) een nieuwe vergelijkbare bron toegevoegd.

 

Digi-info is al in gebruik bij flink wat scholen en de eerste reacties zijn heel positief. Docenten zetten het in tijdens hun lessen. Studenten geven aan het fijn te vinden dat zij zeker weten dat een bron goed is.

 

Binnenkort is het ook mogelijk zélf met Digi-info te zoeken in goedgekeurde, betrouwbare bronnen. Het is dus geen gewone zoekmachine die ontelbare (mogelijk onbetrouwbare) resultaten toont na een zoekopdracht.

 

Wil je graag een demonstratie of meer informatie? Neem contact op met Jacqueline Vreedenburgh, projectopleider Digi-info.

 

Digi-info - voor betrouwbare online informatie

Bekijk ook

donderdag 23 maart 2023

Het Consortium Beroepsonderwijs road tour langs de scholen

dinsdag 14 maart 2023

Stichting Consortium Beroepsonderwijs en Vilans starten samenwerking

dinsdag 7 maart 2023

Nieuw: leermodule Werken met expressievormen

donderdag 2 maart 2023

Leven lang opleiden derde leerweg 2023

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page