top of page

Form a team, design, build, drive & win!

donderdag 2 juni 2022

Cees Bak

"Form a team, design, build, drive & win!"

 

De ERA Cup is een scholencompetitie voor teams van scholen met hun zelfgebouwde Greenpower-voertuigen en ERA Cup-kitcars. Iedereen kan ‘m bouwen! Wil je dat ook?

 

Leerlingen leren een team te vormen, samen te werken, PR te bedrijven en andere softskills en natuurlijk de technische vaardigheden die nodig zijn voor het bouwen van een heuse elektrisch aangedreven kart. Door het, samen met docenten uit het vmbo, ontwikkelde lesmateriaal, is het bouwen van een kart niet alleen voor de “beste” leerlingen, maar kan eenieder daaraan deelnemen. Er worden meerdere keren per jaar rijdagen gehouden op verschillende plekken in het land met ondersteuning van Tatasteel en Alliander, waar iedereen met een zelfgebouwde ERA Cup aan kan deelnemen.

 

Het bouwpakket kan in meerdere versies besteld worden. Compleet, waarbij de kart samengesteld moet worden of als casco waarbij de leerlingen zoveel mogelijk zelf maken, inclusief het frame. De onderdelen die niet zelf te maken zijn, worden dan geleverd door ERA CUP Championship. Het is mogelijk om eventueel STO-gelden hiervoor in te zetten.

Handleiding en verrijkte versie met lesmateriaal

De handleiding die via het Consortium Beroepsonderwijs is te verkrijgen is gratis beschikbaar in de standaard versie, waarbij het mogelijk is om de kart volledig te bouwen. Klik hier voor deze handleiding. Als je op de link klinkt, wordt er eerst gevraagd om je in te schrijven/te registeren. Dit is gratis. Vervolgens opent de handleiding direct of je logt opnieuw in om de handleiding te openen.

Wil je aan de handleiding gelijk onderwijs gekoppeld hebben (ook voor praktijkscholen), zodat je dat direct kan inzetten tijdens de les? Dan is er een verrijkte versie beschikbaar, waarbij al het theoretisch en praktisch lesmateriaal wordt bijgeleverd door middel van de techno-skills. Wij hebben je laten zien hoe dit eruit ziet. Dit dekt het gehele profiel PIE af en meer! Zijn jullie al Zilveren lid van het Consortium, dan heb je hier nu al toegang toe.

Zijn jullie nog geen lid van het Consortium en willen jullie naast dit lesmateriaal ook automatisch de beschikking hebben over meer dan 300 lesmodules voor het vmbo? Neem dan contact op met Cees Bak.

Ook als je van een praktijkschool bent zijn er mogelijkheden en gaan we graag hierover met je in overleg.

Form a team, design, build, drive & win!

Bekijk ook

zondag 7 april 2024

Michel Wouters nieuwe directeur-bestuurder

zondag 7 april 2024

Save the date! Landelijke Onderwijsdag 2025

zondag 7 april 2024

Wat moet ik vastleggen rondom de examinering? Moet dat met een examendossier?

dinsdag 2 april 2024

POP en PAP, waarom wel en waarom nog niet?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

bottom of page